Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Λοκ άουτ και στην Α1!

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι να υπογραφεί συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η απόφαση πάρθηκε με επτά ψήφους υπέρ και τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό να ψηφίζουν εναντίον.Δεν έχει πλέον μόνο το ΝΒΑ λοκ άουτ, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα!
Τέσσερις μέρες μόλις πριν το πρώτο τζάμπολ δεν έχει υπογραφεί η συμβάση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και έτσι οι ομάδες αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο!
Το πρωτάθλημα της Α1 δεν θα ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς επτά ομάδες ψήφισαν υπέρ της αναβολής της έναρξης του. Επί της διαδικασίας της ψηφοφορίας, Πανιώνιος, Μαρούσι, Άρης, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, ΚΑΟΔ, Ηλυσιακός ψήφισαν υπέρ της επιβολής λοκ άουτ στην Α1, ενώ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κολοσσός, Καβάλα ήταν εναντίον με τον Ίκαρο να ψηφίζει λευκό.
Οι επτά ομάδες τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέχρι να υιοθετηθεί η πρόταση τους ζήτησαν αναβολή του πρωταθλήματος με τον Ηλία Λιανό να τονίζει ότι αν δεν υπογραφούν οι συμφωνίες για τηλεοπτικά δικαιώματα και ΟΠΑΠ και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι «αιώνιοι», να μην ξεκινήσει η Α1.
Ο Ίκαρος Καλλιθέας ψήφισε λευκό διαφοροποιούμενος από την πλειοψηφία, επειδή πρότεινε να αναβληθεί μόνο η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και όχι η επ’ αόριστον αναβολή του.
Λίγη ώρα μετά τη λήξη του ΔΣ, ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας το λοκ άουτ αναφέροντας: "Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012, έως ότου κατατεθεί στον Σύνδεσμο πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου