Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος ο Πιανιτζιάνι από τη Φενέρμπαχτσε!

Μία από τις πιο ηχηρές μετακινήσεις του καλοκαιριού έληξε άδοξα.
Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε για προσωπικούς λόγους και παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Η Φενέρ κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας, και είναι στην κορυφή της τουρκικής λίγκας, ωστόσο παρά το δαπανηρό πρότζεκτ στην Ευρωλίγκα παραπαίει, δίχως ελπίδα διάκρισης πλέον.
Ο Πιανιτζιάνι που πρόσφατα αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κοουτσάρει ο βοηθός του, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας για τη συνεργασία που είχαν.
Το περασμένο καλοκαίρι ο Ιταλός ήταν ίσως το πιο «καυτό» όνομα του μεταγραφικού παζαριού. Ακούστηκε τόσο για τους δύο «αιωνίους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όσο και για την Εθνική Ελλάδας!
Μάλιστα οι... κακές γλώσσες στοιχημάτιζαν το καλοκαίρι ποιος από τους Πεδουλάκη, Μπαρτζώκα θα απολυθεί πρώτος, με δόση ειρωνείας. Τελικά εκείνος που φεύγει και μάλιστα ως αποτυχημένος για την ομάδα που έφτιαξε και το μπάσκετ που αυτή έπαιξε είναι ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι!
«Είμαι περήφανος που αποτέλεσα μέλος της οικογένειας της Φενέρ, μία από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ» ήταν η δήλωσή του όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
Κύκνειο άσμα του αποτέλεσε η συντριβή της Φενέρ την περασμένη Πέμπτη για την Ευρωλίγκα, με 60-99 από τη Μπαρτσελόνα μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Και βέβαια εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως θα παρουσιαστούν πλέον παίκτες με «όνομα» που υπό τις οδηγίες του δεν είχαν και τις καλύτερες εμφανίσεις, όπως ο Μάικ Μπατίστ.
Η διάδοχη κατάσταση θέλει στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε τον Ερτουγκρούλ Ερντογάν, έναν εκ των συνεργατών του. Μάλιστα θα ντεμπουτάρει στο ντέρμπι της Δευτέρας (25/2) στην έδρα της Μπεσίκτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου