Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έκανε τη μισή δουλειά

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει τη μισή δουλειά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ (82-74), καθώς δεν κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, παρότι βρέθηκε ακόμη και στο +20 (78-58 στο 37').
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφερε να καλύψει το -8 του πρώτου αγώνα (σ.σ. ο οποίος είχε τελειώσει και τότε 82-74) και δεν κατάφερε έτσι ουσιαστικά να βγάλει εκτός μάχης τους Βάσκους. Από την άλλη η Κάχα Λαμποράλ είναι πλέον στο 4-4. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου μαζί με τον Έισι Λο. Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Πέμπτη (28/2) ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας ενώ οι Βάσκοι υποδέχονται την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Έπαιξε καταπληκτική άμυνα για τρία δεκάλεπτα. Έπαιξε τόσο καλή άμυνα που σε 29 λεπτά δέχτηκε μόλις 44 πόντους. Και μπορεί κανείς να καταλάβει το επίτευγμα αν σκεφτεί πως την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Κίμκι είχε δεχτεί 43 σε ένα ημίχρονο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος με την άμυνα τους… εξαφάνισαν από το παρκέ Κουκ και Νοτσιόνι ενώ περιόρισαν αρκετά τον Λάμπε.
Ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι για ακόμη μια φορά και δείχνει να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο διάστημα. Ο αριστερόχειρας γκαρντ των Πειραιωτών είχε 18 πόντους (4/5 βολές, 4/7δίποντα, 2/2τρίποντα), 3 λάθη, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός, όμως, έκανε και δύο σημαντικά λάθη στο τέλος. Τη μια φορά κάνει την επαναφορά και αντί να δώσει στον Σλούκα που ήταν και η εντολή, έδωσε πάσα στον Άντιτς με αποτέλεσμα ο Σκοπιανός να κάνει 0/2 βολές και οι Βάσκοι τελικά να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο. Ο αριστερόχειρας γκαρντ ήταν αυτός που έχασε και το τελευταίο σουτ.
Ο Ματσιέι Λάμπε, ο οποίος στα τρία προηγούμενα φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων, ήταν πάντα ο κορυφαίος της Κάχα, περιορίστηκε σε τέτοιο βαθμό που δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο παιχνίδι. Ο Πολωνός τελείωσε το ματς με 12 πόντοι, εκ των οποίων οι εφτά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Λάμπε τελείωσε το ματς με 4/12 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 5 λάθη.
Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ο Ολυμπιακός… ξεκαθάρισε στους Βάσκους πως θα έφευγαν ηττημένοι από τη ΣΕΦ. Και στο δεύτερο μισό του ματς οι δύο ομάδες έπαιζαν για τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Γιαν Τάμπακ στο 31’ έριξε τη διαφορά στους δέκα (62-52) και θα μπορούσε να τη ρίξει κάτω από τους οκτώ αν το τρίποντο του Νεμάνια Μπιέλιτσα έβρισκε στόχο. Ο Σέρβος ήταν άστοχος και στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος σε δικό του τρίποντο με τον Περπέρογλου. Οι Βάσκοι εκεί που φάνηκε πως παρέδωσαν τα όπλα, έκαναν την τελική τους αντεπίθεση για την υπεράσπιση της διαφοράς του πρώτου αγώνα και κατάφεραν τελικά να την ισοφαρίσουν και αυτό μπορεί να αποδειχτεί… key όχι μόνο για το ματς, αλλά και για την εξέλιξη του Περίπου 8.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ και βοήθησαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να φτάσει στη νίκη. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας… σηκώθηκε στο πόδι στην τρομερή τάπα του Κώστα Παπανικολάου στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ με τις αποδοκιμασίες τους οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά έκαναν δύσκολη τη ζωή των Βάσκων.
Δεκάλεπτα: 18-11, 41-27, 62-50, 82-74
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4 (2/5διπ, 4ριμπ), Λο 18 (2/2τριπ, 3ασ), Άντιτς 8 (1/2τριπ), Σπανούλης 9 (1τριπ, 5ασ), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 9 (1), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 9 (1), Κατσίβελης.
Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ 3 (1), Νοτσιόνι 7, Μ.Μπιέλιτσα, Καμπέθας, Σαν Εμετέριο 7 (1τριπ, 6ριμπ), Πλάις 2, Ερτέλ 16 (4/4τριπ), Λάμπε 12 (1), Μπιέλιτσα Ν 12 (1), Κουζέρ 15 (2).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου